Yıldız Futbolcuya Alışveriş Merkezinde Asitli Saldırı

Malezya’da milli futbolcu Faysal Halim, Kuala Lumpur’da asitli saldırıya uğradı. 25 yaşındaki Halim, saldırıda ağır yaralandı ve bir hafta yoğun bakımda kaldı.

Faysal Halim, yoğun bakımdan çıkarıldı ancak tedavisi hastanede devam ediyor. Vücudunda oluşan ciddi yaralar nedeniyle Halim’in bir süre daha hastanede kalması gerekecek.

Polis, Halim’e yönelik saldırının nedenini ve son dönemde futbolculara yönelik saldırıların birbiriyle bağlantılı olup olmadığını henüz çözemedi.

Halim’e yapılan saldırı, üç gün önce bir çift soyguncunun başka bir milli oyuncu olan Ahyar Raşid’e demir çubukla saldırmasından sonra gerçekleşti. Raşid yaralanmış ve parası çalınmıştı.

Benzer bir saldırıda da Şefik Rahim, arabasının ön camını kıran çekiçli bir adamın saldırısına uğramıştı. Rahim yara almadan kurtulmuştu. Rahim’in kulübü, bu olayın ardından oyuncular için güvenliği artırmıştı.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ARTIYOR

Futbolculara yönelik artan saldırılar, oyuncuların güvenliği konusunda endişeleri artırıyor. Selangor Futbol Kulübü, Halim’in güvenliği nedeniyle, Malezya futbolunun sezon açılışı olan Charity Shield maçından çekildi.

FEDERASYON KORUMA ÖNERİSİ GETİRDİ

Malezya Futbol Federasyonu, geçen hafta oyunculara koruma tutmalarını tavsiye etti. Federasyon Başkanı Hamidin Mohd Amin, tüm oyuncuların koruma tutacak maddi imkana sahip olmasa da, özellikle dikkat çeken yıldız oyuncular için bunun mantıklı bir fikir olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir