Kütahya’ya 218 Su Tesisi Yatırımı

“`html

Kütahya’da Su Yatırımlarında Önemli Başarılar

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kütahya’da son 22 yılda toplamda 218 tesisin hayata geçirildiğini duyurdu.

Kütahya’ya yönelik yatırımları hakkında bilgi veren Balta, “Kütahya’da gerçekleştirilen yatırımların toplam değeri 15 Milyar 163 Milyon TL. Bu yatırımlarla suyun yönetiminde başarılı olduk ve tarıma, enerjiye katkı sağladık. Kütahya halkı için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

“DSİ, Su Yönetiminde Kararlılıkla İlerliyor”

Müdür Balta, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri’nin amacı doğrultusunda tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, musluklara sağlıklı içme suyu ulaştırılması ve taşkın risklerinin önlenmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile suyun her damlasına sahip çıktıklarını vurguladı.

Mehmet Akif Balta, Türkiye’nin su ve sulama tesisleri sayesinde kendi kendine yeterli ülkeler arasında yer aldığını ifade ederek, “Bu sürecin başarısında ülkemizin su potansiyali ve yapılan yatırımların etkisi büyüktür.” şeklinde konuştu.

“Su, Stratejik Bir Kaynak”

Son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmanın getirdiği zorluklarla birlikte suyun stratejik öneminin arttığını dile getiren Balta, “Suya erişimin güvenli ve sürekli olması için depolama tesislerinin önemi büyük. Bu tesisler, kuraklık ve taşkın dönemlerinde kritik bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Modern Teknolojilerle Tarımsal Verimlilik Artıyor”

Gelişen teknolojilerin sulama sistemlerine entegre edilmesine yönelik devam eden çalışmalardan bahseden Balta, “Yapay zeka destekli sulama otomasyonları ile tarımsal verimi artırıyoruz ve su sarfiyatını minimum düzeye indiriyoruz. Amacımız, en az su ile maksimum verim elde etmektir.” dedi.

“Kütahya’da Tarımsal Araziler Sulamaya Açılıyor”

Kütahya’daki DSİ yatırımları hakkında değerlendirmeler yapan Balta, “Son 22 yılda inşa ettiğimiz 55 sulama tesisi sayesinde 237 bin 900 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Devam eden çalışmalarda ise 30 bin 710 dekar daha suya kavuşacak.” şeklinde konuştu.

“Yeni Depolama Tesisleri Kütahya’da İnşa Ediliyor”

Kütahya’daki su kaynaklarının değerlendirilmesi için yeni baraj ve göletlerin inşa edildiğini açıklayan Balta, “Şu anda 7 baraj ve 1 göletin inşaatı devam ediyor. Bu tesisler tamamlandığında 61 bin 650 dekar tarımsal alanı sulama suyuna kavuşturacağız.” dedi.

“Taşkın Kontrol Projeleri Hayata Geçiyor”

Kütahya’daki taşkın risklerini kontrol altına almak için projeler geliştirdiklerini belirten Balta, “Son 22 yılda tamamlanan 125 taşkın koruma tesisi ile birçok yerleşim yerinin güvenliğini sağladık ve bu süreçte devam eden 19 tesisle taşkınlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

“Arazi Toplulaştırma Çalışmaları İlerliyor”

Kütahya’da toplam 292 bin 490 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yapıldığını da ekleyen Balta, “Tamamlanan projelerde çiftçilerimizin memnuniyetini gözlemliyoruz. Yeni projeler ile desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Hidroelektrik Enerji Üretimi Artıyor”

Kütahya’da son 22 yılda işletmeye alınan 2 Hidroelektrik Enerji Tesisi’nin yıllık 64 milyon KWh enerji üretimi sağladığını belirten Balta, “Bu tesislerle milli ekonomiye 166 Milyon TL katkı sağlıyoruz. Su kaynaklarımızdan elde ettiğimiz gücü, enerji üretiminde kullanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“`

Related Posts

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Restoranlardan kuaförlere, düğün salonlarından mağazalara kadar halka açık müzik çalan tüm işletmelerde artık telif bedeli ödenecek. MESAM Başkanı Recep Ergül, sadece yerli müzik için değil yabancı müzik için de aynı ödemenin yapılacağını dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir