Zayıflama çaylarına karşı dikkat; “Denetlenmezse ölüm saçmaya devam edecek!”

Eczacılar Uyarıyor: Zayıflama Çayları Sağlığa Zarar Verebilir!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, zayıflama çaylarının kalıcı sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, halkı uyardı.

“Zayıflama çayları ciddi sağlık riskleri taşıyor. Ruhsatsız ve denetimsiz bir şekilde piyasaya sürülen bu ürünler, halk sağlığını tehdit ediyor. Ruhsatlandırma ve denetim süreçlerinin düzeltilmesi gerekiyor, aksi takdirde bu ürünler tehlike saçmaya devam edecek.” dedi.

“Bitkisel Ürünlere Güven Algısı Yanlış”

Ecz. Saydan, zayıflama çaylarının vücuttaki sıvı kaybına yol açabileceğini ve bu durumun kalıcı sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, “Bu ürünler kalp krizi, inme, nöbet, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlara sebep olabilir. Toplumda bitkisel ürünlere karşı yanlış bir güven algısı bulunmaktadır. Fakat bu ürünlerin içeriği kontrol edilmedikçe, sağlık sorunları kaçınılmaz olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bilinçlenmeli, Denetimler Sıkılaştırılmalı”

Ecz. Saydan, tüketicilerin reklamların aldatıcı ifadelerine itibar etmemeleri gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi:

“Ürünlerin üzerindeki ‘yüzde 100 doğal’ gibi ifadeler yanıltıcı olabilir. ‘Açlık hissini bastırır, ödem atmaya yardımcı olur, toksinleri temizler’ gibi iddialarla sunulan bu ürünler sağlığa zarar verebilir hatta ölüme neden olabilir. Bu tür ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması ve denetimlerin sıkılaştırılması gerekmektedir. Ayrıca, bu ürünlerin denetimi ve içerik analizi daha sıkı kontrollerle yapılmalıdır. Piyasadaki ürünlerin içeriği incelenmeli ve belirtilen içeriklere uygunluğu kontrol edilmelidir. Bu, halk sağlığı için kritik bir önlemdir. TEİS olarak tüm vatandaşları sağlıklı ve bilinçli ürün tüketimine davet ediyoruz. Tehlikeli ürünlerin önlenmesi adına bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlandırılarak doktor tavsiyesiyle eczanelerden verilmesi sağlanmalı.”


Annem Ankara: Ne Dönem, Ne de Ankara Dizisi Olabiliyor!


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Yıllık Enflasyon ENAG’a Göre 83,40, TÜİK’e Göre 44,38 Oldu

TIKLAYIN – Memur Maaşı ve Emekli Aylığı Zammı Belli Oldu

TIKLAYIN – Kıdem Tazminatı Tavanı Belli Oldu

Engelli Aylığı, 65 Yaş Aylığı, Kıdem Tazminatı Tavanı, Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Değişen Ödemeler

TIKLAYIN – Ahmet Türk: Bahçeli’nin Tutumunu Görünce İnsan Şok Oluyor, Samimi Olduğunu da İnsan Fark Ediyor

Related Posts

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Çocuklarda Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Uzmanlar, çocuklarda sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artarken yeni dalganın bu ay içinde zirve noktasına ulaşacağı ve hazirandan itibaren düşüşe geçeceği öngörülüyor.