Sabah-akşam 1 bardak içmek yetiyor! Kurusu vücuda ilaç gibi, 3 haftada yenilenin

Dut kurusu, teze dut meyvesinin kurutulmasıyla elde edilir. Reçel, çay gibi birçok şekilde kullanılabilen dut kurusunun faydası saymakla bitmez.

C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağı olan dut, yüksek düzeyde protein ve demir içerir.

Bu sayesinde kansızlığa, kötü kolestrol seviyesinin düşürülmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur.

Dut kurusu aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını engeller ve daha sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmayı teşvik eder.

Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi gelir, serbest radikallerle savaşır ve kansere karşı korur, vücuttaki enfeksiyonu atmayı kolaylaştırır, öksürüğü yatıştırır, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur ve anemi gibi kan bozukluklarını önler.

Kemik sağlığını güçlendiren dut kurusu aynı zamanda İnfluenza gibi virüsleri ve bakterileri önler, buna ek olarak beynin kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Dut kurusunun suyu aynı zamanda vücuttaki egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına da oldukça faydalıdır. Peki dut kurusunu nasıl kullanmalıyız?

2 yemek kaşığı dut kurusunu 1,5 su bardağında 7 dakika kaynatın. Yarısını sabah yarısını akşam olacak şekilde 2-3 hafta boyunca için.

Hazırladığınız bu kür sayesinde 3 haftanın sonundaki muhteşem değişimi gözlerinizde göreceksiniz.

Related Posts

Her 10 kadından 1’i risk altında: Endometriozise dikkat!

Her 10 kadından 1’ini etkileyen endometriozis, şiddetli adet ağrıları ve kısırlık gibi sorunlara yol açabiliyor. Uzmanlar, bu belirtilerin göz ardı edilmemesi ve erken müdahale için doktora başvurulması gerektiği konusunda uyarıyor.

Sıcak havalarda hayati risk: Diyabetes Insipidus’a dikkat!

Nadir görülen bir hastalık olan diyabetes insipidus, sıcak havalarda hayati tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar, aşırı susama ve sık idrara çıkma belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Çocuklarda Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Uzmanlar, çocuklarda sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

vozol vista